nieuws

Hoogland, Van der Breggen en Landstede winnen Overijsselse Sportverkiezingen 2017

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland, wielrenster Anna van der Breggen en Landstede Basketbal zijn de winnaars geworden van de Overijsselse Sportverkiezingen 2017.
Dat werd vanavond bekendgemaakt in het ZINiN Theater in Nijverdal. Voormalig Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit kreeg de oeuvreprijs en Sven Peters werd verkozen tot Talent van het Jaar.

Jeffrey Hoogland

De Nijverdalse Jeffrey Hoogland pakte zilver op de teamsprint tijdens de WK baanwielrennen. Op het EK greep hij goud op de kilometer tijdrit, zilver op de sprint en brons op de teamsprint. Hij versloeg schaatsers Ronald Mulder uit Zwolle en Jan Smeekens uit Raalte.

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen beleefde in april een van de mooiste weken uit haar carrière. De Zwolse won binnen zeven dagen de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In juli pakte ze voor de tweede keer de zege in Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Op het EK pakte ze brons op de tijdrit, op het WK zilver op dat onderdeel en ook tijdens de ploegentijdrit werd ze tweede. De andere genomineerden waren wielrenster Kirsten Wild uit Zwolle, veldrijdster Sophie de Boer uit Enschede, handbalster Martine Smeets uit Geesteren en schaatsster Jorien ter Mors uit Enschede.

Landstede Basketbal

De basketballers van Landstede uit Zwolle wonnen in oktober de eerste prijs in de historie. Het won de strijd om de Supercup van Donar. Die ploeg hield Landstede aan het einde van vorig seizoen nog van de titel en de beker. De voetballers van PEC Zwolle en de squashers van Coulisse Twente uit Hellendoorn waren de andere genomineerden.

Jan Smit

De oeuvreprijs ging dus naar Jan Smit. Hij stopte in 2017 na 19 jaar als voorzitter van Heracles Almelo. Onder zijn leiding werd de club een stabiele eredivisieclub en haalde het voor het eerst Europees voetbal en de bekerfinale.

Talent

De Hennie Kuiper Trofee voor Talent van het Jaar ging naar springruiter Sven Peters uit Lonneker werd Nederlands kampioen junioren in Mierlo. Hij was de enige foutloze combinatie.

Amateursportclub van het jaar

CVV Oranje Nassau verdiende de titel Amateursportclub 2017 voor haar enorme maatschappelijke betrokkenheid. Niet alleen op het sportieve vlak is de club actief, maar ook als het gaat om taallessen voor nieuwe Nederlanders, kookgroepen voor eenzame ouderen en scholings- en stageplekken voor scholieren. De voetbalclub ontving 1000 euro van de provincie Overijssel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.