nieuws

Limburgse gekroond tot Boerin van het Jaar: volgend jaar ook een Boer van het Jaar-verkiezing

Nu na de Boerinnenkalender ook de Boerenkalender volgend jaar z’n debuut maakt, wordt er vrijwel zeker ook een verkiezing gehouden tot ‘Boer van het Jaar’. Dat maakt organisator Stef Bloo bekend.
Nu de spreekwoordelijke kruitdampen rond de Boerin van het Jaar-verkiezing zijn opgetrokken, blikt organisator Stef Bloo uit Deventer alvast vooruit naar volgend jaar.

Boerin van het jaar
Manege ‘t Ruiterkamp in Bathmen vormde dit weekeinde het decor voor de verkiezing tot Boerin van het Jaar. Het was de negentienjarige Julia Kurvers uit Limburg, die met de felbegeerde titel aan de haal ging.

Stef Bloo is geestelijk vader van de op het platteland populaire Boerinnenkalender, die ooit werd gelanceerd om alle vooroordelen ten opzichte van boerendochters te ontkrachten en wel degelijk sexy en mooi kunnen zijn.

Omdat de kalender een succes is, besloot Bloo ook een speciale verkiezing te organiseren tot Boerin van het Jaar-verkiezing. Afgelopen weekeinde had daarvan de vijfde editie plaats.

Mannelijke variant

Omdat de roep op een mannelijke variant steeds luider werd, besloot Bloo daar gehoor aan te geven. Vandaar dat volgend jaar de Boerenkalender z’n debuut maakt.

“We hebben vorig jaar ook al eens een poging gedaan, maar om eerlijk te zijn liep het toen niet bepaald storm met mannelijke modellen.”

Trappelen
Dit jaar daarentegen staan de boeren te trappelen om als pin-up voor de kalender te fungeren. “We hebben nu al maar liefst tachtig tot negentig aanmeldingen. En dat hoeven niet per se stoere boerenzonen te zijn. Het mogen ook 'gewoon' boeren zijn."

Volgens Bloo is het dan de meest logische stap dat volgend jaar ook voor het eerst de Boer van het Jaar-verkiezing wordt gehouden. "Zeker nu er zoveel animo voor blijkt te zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.