nieuws

VVD roept Deventer DENK-fractie op: "neem afstand van Kuzu"

DENK-leider Tunahan Kuzu
DENK-leider Tunahan Kuzu © ANP
De VVD in Deventer roept plaatsgenoten van de politieke partij DENK op om afstand te nemen van de uitspraken van partijleider Tunahan Kuzu. "Wat Kuzu deed is uitermate giftig", stelt VVD-fractievoorzitter Daaf Ledeboer.
Kuzu zei eerder dat Turks-Nederlandse gemeenteraadsleden "kleur moesten bekennen" over de erkenning van de Armeense genocide. Volgens Ledeboer intimideert Kuzu hiermee raadsleden en vervuilt hij zodoende ook in Deventer het debat.
"In Deventer wonen en werken veel mensen met Turkse achtergrond. Het grootste deel daarvan heeft zijn draai gevonden en doet gewoon mee. Het laatste wat we nodig hebben is het opzetten van de ene groep tegen de andere. Dat is precies wat Kuzu doet", zegt Ledeboer. 

"Maak een keuze"

Ledeboer roept de Deventer fractie van DENK op een keuze te maken. "Kies voor Nederland. Kies voor Deventer. Ga het debat aan over zaken die hier spelen. Misschien worden we het niet eens. Dat is geen probleem, dan heeft de kiezer ook iets te kiezen. Maar hou de lange arm van Ankara buiten de gemeentepolitiek."
De VVD in Deventer nam twee weken geleden al het besluit om de verkiezingsdebatten met DENK te schrappen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.