nieuws

Ultimatum omstreden woonboerderij Geesteren: buitenlandse arbeiders moeten weg op straffe dwangsom

Bewoners van de Ossendijk kwamen in actie tegen de 'Oostblok-bouwvakkers' die voor overlast zorgen
Bewoners van de Ossendijk kwamen in actie tegen de 'Oostblok-bouwvakkers' die voor overlast zorgen © Streetview
De eigenaar van een intussen veelbesproken woonboerderij aan de Ossendijk in Geesteren is door het gemeentebestuur van Tubbergen gesommeerd een einde te maken aan de huidige illegale bewoning. In het pand is een groep buitenlandse arbeiders ondergebracht, die nu moet vertrekken. Op straffe van een dwangsom van 20.000 euro.
Boer Robert Wesselink, lokaal bekend als ‘Hopje’, bevestigt dat hij de aanschrijving van de gemeente heeft gehad, maar laat weten dat hij het er niet bij laat zitten.

Brandbrief

Zoals RTV Oost recent meldde, hebben omwonenden een brandbrief naar de gemeente gestuurd. Daarin drongen ze aan op onderzoek in hoeverre de huisvesting van de buitenlandse werklieden - afkomstig uit het voormalige Oostblok - in strijd is met het bestemmingsplan.
Aanleiding vormde onder meer de lawaaioverlast die de bewoners in de buurt veroorzaken. Zo draaien ze regelmatig tot in het holst van de nacht keiharde muziek, aldus de briefschrijvers. Bovendien zorgen de mannen volgens de omwonenden voor verkeersonveilige situaties omdat ze met hun plastic tasjes regelmatig langs de kant van de weg lopen om bij de lokale supermarkt bier te halen.

In strijd bestemmingsplan

Uit onderzoek door de gemeente blijkt nu dat de huidige situatie in strijd is met het bestemmingsplan. Er is nog wel bestudeerd of er mogelijkheden bestaan een ontheffing te verlenen, maar dat is volgens de gemeente niet mogelijk.
De eigenaar van de woonboerderij heeft daarop van de gemeente nu een laatste waarschuwing gekregen. Hij moet zo snel mogelijk een einde maken aan de huidige situatie. Daarbij is hem een ultimatum gesteld tot 1 oktober dit jaar. Blijft hij in gebreke dan hangt hem een dwangsom van 20.000 euro boven het hoofd.

In beroep

Robert Wesselink zegt in beroep te gaan tegen de gemeentelijke beslissing. De woonboerderij is volgens hem dusdanig aangepast dat het geschikt is voor bewoning door een groep mensen: “We hebben het allemaal perfect voor elkaar, het voldoet aan alle voorwaarden.”

Hij weet nog niet of hij nu naar de bestuursrechter stapt: “Dat laat ik graag aan de advocaat over.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.