nieuws

Politiek Ommen zet in op bereikbaarheid, participatie en duurzaamheid

De RTV Oost-verkiezingskaravaan stond vandaag in Ommen. Politici konden voor de camera duidelijk maken waarom inwoners van de gemeente Ommen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op hen moeten stemmen.
De partijen zijn het erover eens dat er gekeken moet worden naar de bereikbaarheid van de gemeente, ook op recreatief gebied. "Het onderhoud van fiets en wandelpaden moet worden verbeterd", vindt Lokale Partij Ommen. Daarnaast moet de gemeente volgens de partijen ook leefbaar blijven en moet er voor betaalbare woningen worden gezorgd. "Wonen in Ommen moet betaalbaar zijn voor iedereen", aldus de PvdA. 

Ruimte

Daarnaast moet er volgens de VVD ook worden gekeken naar de indeling van de ruimte van de gemeente. "Er moet meer ruimte komen voor ondernemingen en landbouw." Volgens de D66 moet er niet alleen naar de inwoners worden gekeken. "We willen een goed klimaat voor inwoners én toeristen."

Participatie

Het CDA vindt dat er meer zeggenschap en regie voor de inwoners moet komen. De partij wordt daarin gesteund door Volkspartij Ommen Vooruit. "Goed luisteren naar wat burgers van de gemeenteraad wensen." Ook vinden partijen het belangrijk dat niemand wordt buitengesloten. "Iedereen moet kunnen meedoen", aldus de ChristenUnie. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.