Omvorming Muziekkwartier Enschede een stukje dichterbij gekomen

De omvorming van het Muziekkwartier in Enschede is een stukje dichterbij gekomen. Dat bleek vanavond tijdens de raadsvergadering van de stedelijke commissie. Voor het optimaliseren van het cultuurgebouw willen burgemeester en wethouders een subsidie van 750.000 euro geven.Â

Met het geld moeten een nieuwe hoofdingang, foyer en horecavoorzieningen worden gecreëerd. Een definitieve beslissing is nog niet gevallen, maar in meerderheid lijkt de gemeenteraad de plannen goed te keuren.

Bibliotheek

Of er in die plannen wel of geen plaats is voor een bibliotheek, doet er volgens plaatsvervangend wethouder Van Agteren nu niet toe: "wel of geen bibliotheek, er moet wel iets gebeuren. En als er later alsnog een bibliotheek bij komt, dan heeft dat alleen maar toegevoegde waarde."

Directrice Judith Hartman van het Wilminktheater is verheugd over de ontwikkelingen en verwacht dat de discussie in de volgende bijeenkomst positief wordt afgerond.

Enschede Anders en SP nog steeds kritisch

Er kwamen nog wel vragen uit de raad. Met name de partijen Enschede Anders en de SP zijn nog steeds kritisch en willen de transformatie van het Muziekkwartier niet zomaar het stempel 'hamerstuk' geven. De SP is kritisch, omdat de partij de gevraagde subsidie van 750.000 euro "een boel geld vindt voor een nieuwe hoofdingang", omdat dit geld indirect uiteindelijk afkomstig is uit het cultuurbudget. 

Jeroen Hatenboer stapte onlangs op als wethouder, omdat volgens hem een aantal politieke partijen obstructie pleegden bij het omvormen van het Muziekkwartier. Met het opstappen wilde Hatenboer een signaal geven aan de gemeenteraad. "De raad moet dit serieus nemen want het zijn belangrijke projecten voor Enschede. Ik mis de steun hiervoor", aldus de VVD-er. Wethouder Van Agteren verving zijn oud-collega Hatenboer vanavond tijdens de discussie.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede muziekkwartier Enschede Nieuws
Deel dit artikel: