nieuws

Go Ahead Eagles: "Wat een dramatisch seizoen!"

Teleurstelling na weer een nederlaag
Teleurstelling na weer een nederlaag © Pro Shots
Go Ahead Eagles is maandagavond opnieuw met een statement gekomen naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen De Graafschap van gisteren.
Tijdens dat duel werd er vuurwerk op het veld gegooid en na afloop werden spelers van De Graafschap op het veld aangevallen door supporters van Go Ahead Eagles.

Mokerslag

In een gezamenlijke verklaring van de Raad van Commissarissen, directie en medewerkers, technische staf en de spelersgroep spreekt Go Ahead Eagles van een mokerslag: "Dit past niet bij Go Ahead Eagles. En wij weten zeker dat 99% van onze supporters diezelfde mening is toegedaan. Ook zij worden op straat, in de winkel of op het werk aangesproken op het gedrag van enkele raddraaiers."
De club zegt begrip te hebben voor de boosheid van de fans: "Daar is alle reden toe. Het seizoen 2017/2018 is een zwaar teleurstellend seizoen. Een positie in de kelder van Jupiler League is Go Ahead Eagles onwaardig. Het slechte voetbal ook. Dat rekenen wij ons aan. Wij hebben het niet goed gedaan. In de bestuurskamer niet, op het veld niet."

Onbegrijpelijk
"Maar vuurwerk op het veld gooien, dat doe je niet", staat in de verklaring. "En al helemaal niet in de wetenschap dat dit de club geld kost. Vorige week wezen wij nog nadrukkelijk op het feit dat ons, bij nieuwe misstanden, een straf boven het hoofd hangt. Daar lak aan hebben vinden wij echt onbegrijpelijk. Even zo onbegrijpelijk vinden wij de wandaden direct na afloop van de wedstrijd. Van spelers blijf je af. Onze club is door deze gebeurtenissen bovendien in diskrediet gebracht."
De club veroordeelt de wandaden van gisteren: "Wij hebben onze excuses aangeboden aan De Graafschap. Op zeer korte termijn zullen wij mededelingen doen over de straffen en maatregelen die wij hebben genomen na de gebeurtenissen van gisteren. Wij gaan er alles aan doen om uit die negatieve spiraal te komen. Liefst dit seizoen nog en anders het volgend seizoen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.