Mogelijk geen hoger beroep in moordzaak Joey Moes na fouten justitie

Het hoger beroep van het Openbaar Ministerie tegen de vrijspraak van Diego U. in de moordzaak van Joey Moes uit Enschede gaat mogelijk niet door omdat justitie fouten heeft gemaakt bij het aanmelden van het hoger beroep.Â

Justitie is slordig geweest bij de aanvraag. Zo werd op de appel-akte, waarmee een zaak formeel wordt aangemeld, een onjuist zaaknummer en een verkeerde datum gemeld.

Speciale regiezitting

Morgen dient in Zwolle een speciale regiezitting. In deze zitting moet het Gerechtshof besluiten of de fouten van justitie door de vingers worden gezien, of dat het hoger beroep daadwerkelijk niet meer kan door kan gaan omdat het niet formeel is aangemeld. Het Openbaar Ministerie geeft aan vertrouwen in de zaak te hebben.

Mocht het Hof bepalen dat het hoger beroep niet door kan gaan, dan kan justitie niet opnieuw een appel-akte inleveren. De termijn daarvoor is namelijk verstreken.

Vrijspraak

Diego U. stond terecht voor de moord op Joey Moes. Het Openbaar Ministerie had achttien jaar cel tegen hem geëist, maar de rechtbank in Almelo sprak de Hengeloër in juli vorig jaar vrij. Hij kreeg wel een gevangenisstraf van zeven jaar voor een gewapende overval in Zwolle.

Meer over dit onderwerp:
Joey Moes Justitie OM Regio Enschede Enschede Nieuws
Deel dit artikel: