Hengelose wethouder Bruggink: 'We moeten Twente cultureel aantrekkelijk maken'

Landelijk wordt er 80 miljoen euro extra voor cultuur uitgetrokken, maar het is niet vanzelfsprekend dat we daar in Overijssel iets van terugzien. "Het is een serieus bedrag, dan moeten we een serieus plan bedenken. We moeten Twente cultureel aantrekkelijk maken", stelt de Hengelose wethouder Claudio Bruggink.

Landelijk gezien wordt er steeds meer ingezet op regionale samenwerkingen. Om aanspraak te maken op een financieel steuntje in de rug, wil Twente met een gedegen plan komen.

"We moeten kijken hoe we bestaande cultuurinstellingen een landelijke of zelfs internationale uitstraling kunt geven. Daar wordt heel de regio sterker van", beschrijft Bruggink.

Dat de samenwerkingen in Twente niet altijd even soepel lopen, zegt niet dat een cultureel regioplan gedoemd is te mislukken. "Veertien gemeenten werken samen bij de sportvisie. Ook op het gebied van cultuur wil ik alle gemeenten betrekken", aldus de wethouder.

Er wordt momenteel nog hard aan gewerkt, maar Bruggink heeft al voor ogen wanneer het cultuurplan er moet liggen . "Het plan moet voor de zomer moet het plan af zijn."

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Twente Samenwerking Nieuws
Deel dit artikel: