nieuws

Verdachte fatale schietpartij Holtheme verkeerde onder invloed tijdens 'aanslag' op politiebureau

De man die het politiebureau van Coevorden beschoot, verkeerde op dat moment onder invloed
De man die het politiebureau van Coevorden beschoot, verkeerde op dat moment onder invloed © 112 Hardenberg
De 28-jarige man, die zondagavond het politiebureau van Coevorden beschoot, verkeerde op dat moment onder invloed. Na het incident werd hij meteen in de boeien geslagen omdat hij bovendien wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale schietpartij eerder op de avond in de Overijsselse buurtschap Holtheme.
Dat de man onder invloed verkeerde, verklaarde burgemeester Bert Bouwmeester tegenover RTV Drenthe. Onbekend is nog of het gaat om drank of een ander geestverruimend middel, waardoor hij in gedrogeerde toestand overging tot zijn bizarre daad.

Na de ‘aanslag’ op het politiebureau vertelde de schutter dat er even daarvoor een schietpartij had plaatsgevonden bij Holtheme (gemeente Hardenberg). Agenten troffen vervolgens het zwaargewonde slachtoffer aan, liggend in de berm naast zijn auto. De man overleed ter plaatse.

Bekenden van elkaar
Het slachtoffer en de verdachte, beiden 28 jaar uit Coevorden, blijken goede bekenden van elkaar. In Coevorden doen intussen verhalen de ronde dat het slachtoffer – van wie de voornaam Ahmed circuleert – tot enkele maanden geleden in een grillroom in die plaats zou hebben gewerkt. De verdachte kwam er naar verluidt regelmatig een hapje eten.

Bevriend
De twee zouden zelfs bevriend met elkaar zijn. Onduidelijk is waar ze ruzie over hebben gekregen.

De politie heeft intussen een rechercheteam geformeerd, dat de exacte toedracht onderzoekt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.