nieuws

VVD Hardenberg wil nieuwe woonvormen voor senioren, maar het ontbreekt aan draagvlak in de gemeente

Studenten Journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle duiken voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in de onderwerpen die in de gemeenten van Overijssel spelen. Vandaag staat de verkiezingskaravaan in Hardenberg en nemen studenten de seniorenwoningen in deze gemeente onder de loep.
De VVD in Hardenberg wil graag na de komende gemeenteraadsverkiezingen nieuwe woonvormen voor ouderen realiseren. Onder nieuwe woonvormen kunnen we onder andere denken aan een combinatiewoning voor jongeren en ouderen. In andere delen van het land zijn deze combinatiewoningen al een feit. Er zijn veel positieve reacties over deze nieuwe woonvorm, maar er is nog niet veel draagvlak voor in Hardenberg.

Rust

Oudere Klaziena Schutte vindt het een goed idee, maar zou zelf niet in zo’n combinatiewoning willen wonen. „Omdat jongeren graag willen feesten en dat vind ik ook prima, maar ik houd van rust om me heen op deze leeftijd.’’  Edwin Nijhuis van Mijn Makelaar in Hardenberg zegt dat hij nog niet veel vraag heeft ontdekt naar combinatiewoningen. "Maar ik denk dat hier nog wel verandering in komt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.