nieuws

Twents ijsje valt opnieuw in de smaak: De Boerendans van De IJskuip uit Denekamp derde op NK

IJsboerderij De IJskuip in Denekamp blijft grossieren in aansprekende prijzen. Na de Europese titel vorig jaar, werden ijsbereiders Erik en Hermien Kuiper gisteren derde tijdens het Gelato Festival Challenge.
Dit kampioenschap ijsbereiden voor de Benelux had plaats aan de vooravond van het nieuwe ijsseizoen.

De IJskuip in Denekamp bestaat nog maar net enkele jaren, maar nu al grossiert het in awards. Vorig seizoen eindigde het als tweede tijdens de Nederlandse kampioenschappen en achtste tijdens het WK. Onbetwiste hoogtepunt was echter de Europese titel, die werd behaald in ‘ijsparadijs’ Italië.

Plattelandsrecepten
Kampioen-ijsmakers Erik en Hermien vallen vooral op met onvervalste ‘plattelandsrecepten’. Zo scoorde het echtpaar vorig jaar met zelfgemaakte honing-yoghurtijs met frambozen en walnoten. Bereid van ingrediënten afkomstig van omliggende boerderijen. De melk voor het ijs komt van de Jersey-koeien op het eigen erf.

Boerendans

Voor dit seizoen komt De IJskuip met een nieuw ijsje op Twentse leest: De Boerendans. “Dit is kwarkijs met custardpudding, advocaat en chocolade. En voor wie de proef op de som wil nemen: komende zondag valt bij ons het startschot voor het nieuwe ijsseizoen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.