Hasselt wil met uitlenen schilderij Vlaamse toeristen trekken

Met de uitlening van een schilderij van de Hasselter kunstenaar Nicolaes van Galen aan het museum Hof van Busleyden in Mechelen, hoopt de gemeente Zwartewaterland meer Vlaamse toeristen naar de gemeente te trekken.

"De negen samenwerkende Hanzesteden in Overijssel en Gelderland, waar Hasselt er één van is, willen zich de komende jaren op de Vlaamse toeristenmarkt richten", schrijft de gemeente.

"De tentoonstelling in Mechelen biedt een mooie kans om via het uitgeleende schilderij de Hanzestad Hasselt onder de aandacht te brengen bij de Vlaamse cultuurtoerist."

Extra troefkaart: de plaatsnaam

Daarnaast hoopt de gemeente Zwartewaterland dat de plaatsnaam van Hasselt meewerkt. "De overeenkomst in naam met het bekendere Belgische Hasselt kan nieuwsgierige Vlaamse toeristen misschien verleiden om eens een bezoek te brengen aan de gelijknamige Hanzestad in Overijssel te brengen."

Het schilderij 'Het Oordeel van Graaf Willem de Goede' van Nicolaes van Galen uit 1657 is onderdeel van een grote tentoonstelling over rechtspraak. Het kunstwerk is daar tot en met 24 juni te bewonderen. Op de lege plek die nu achterblijft in het Oude Stadhuis in Hasselt is tijdelijk een kopie van het schilderij opgehangen.

Deel dit artikel: