nieuws

PVV mikt in Twenterand op 'hardwerkende, normale Nederlander'

De PVV verwacht in Twenterand bij de komende gemeenteraadsverkiezingen vijf zetels te veroveren. Lijsttrekker Erik Veltmeijer denkt met name in Vroomshoop en Westerhaar veel stemmen te halen. "Hier wonen de hardwerkende, normale Nederlanders."
De PVV haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 15,6 procent van de stemmen in Twenterand en was hiermee na het CDA de grootste partij. Bij het stembureau in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg in Westerhaar werd het meeste op de PVV gestemd.
Dat is de partij in Den Haag niet ontgaan, zegt lijsttrekker Erik Veltmeijer. "De PVV wil landelijk uitbreiden en dan kijk je waar je goed scoort." Behalve in Twenterand doet de PVV in Overijssel ook mee in Enschede, Hengelo en Almelo. 

In de kiem
De PVV bedient zich van de slogan 'Twenterand blijft van ons'. Veltmeijer: "We zien dat Amsterdam eigenlijk al niet meer van ons is. Wij willen de islam in de kiem smoren."
Dat slechts 2 procent van de inwoners van Twenterand een niet-westerse allochtone afkomst heeft, doet volgens Veltmeijer niet terzake. "Wanneer mag je er dan wel over beginnen. In Amsterdam is het al te laat?"

Lokale belastingen
Behalve over de islamisering maakt de PVV zich sterk voor meer veiligheid, een referendumverordening en verlaging van de lokale belastingen. "En we moeten niet als een malle achter Den Haag lopen met de energietransitie."
Andere partijen, zoals CDA, D66 en Gemeentebelangen, denken dat het op basis van het verkiezingsprogramma moeilijk wordt om samen te werken met de PVV. D66 wil, als het zo ver komt, niet met de PVV in één coalitie plaatsnemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.