Drie Overijsselaars bij tien beste raadsleden van Nederland

Drie gemeenteraadsleden uit Overijssel staan in de top tien van de verkiezing voor het Beste Raadslid van Nederland. Ayfer Koc (CDA) uit Enschede, Rick Brink (CDA) uit Hardenberg en Gerdien Rots (ChristenUnie) uit Zwolle kregen uit 338 genomineerden het meeste stemmen.

Het Enschedese raadslid Ayfer Koc eindigde als derde met 954 stemmen. Ze wordt geroemd om haar "passie en lef voor een veilig, schoon en dynamisch Enschede. Ze is onvermoeibaar en gaat tot het gaatje voor het creëren en behouden van werkgelegenheid."

Hardenberger Rick Brink eindigde als achtste met 661 stemmen. Het CDA-raadslid zit door zijn beperking in een aangepaste rolstoel, maar is genomineerd omdat hij zich de afgelopen vier jaar actief heeft ingezet voor mensen die het zelf moeilijk hebben. Gerdien Rots van de Zwolse fractie van de ChristenUnie eindigde vlak achter Brink met 621 stemmen.

Tweede ronde

De afgelopen maand kon er gestemd worden op raadsleden uit heel Nederland. Vanmiddag om twaalf uur zijn de stembussen gesloten. De jury maakt zaterdag officieel bekend welke tien raadsleden naar de tweede ronde gaan.

Van die tien raadsleden blijven uiteindelijk vier genomineerden over. Zij vechten in de finale in Paradiso in Amsterdam met elkaar uit wie zich het Beste Raadslid van Nederland 2018 mag noemen.

Deel dit artikel: