Verkiezingskaravaan staat stil in stabiel Wierden

Als het net zo gaat als in 2010 en 2014 hoeven er in Wierden eigenlijk geen verkiezingen te worden gehouden. Dezelfde vijf partijen doen mee en bij de afgelopen raadsverkiezingen wisselde slechts één zetel van partij. Wellicht dat de komst van de RTV Oost- Verkiezingskaravaan voor wat meer verschuivingen zorgt.

Het betekent niet dat het de afgelopen vier jaar stil was in en rond het gemeentehuis. Er was ophef over het autoluw maken van het centrum van Wierden en discussie over de openstelling van winkels. Dit onderwerp ligt gevoelig maar is vooral actueel omdat het CDA niet langer tegenstander is van koopzondagen.

In de reacties die binnen zijn gekomen bij RTV Oost wordt gepleit voor het afschaffen van diftar, verbetering van het openbaar vervoer in de kleine kernen en meer aandacht voor natuur en milieu.

In het college zijn opmerkelijk genoeg twee van de drie wethouders, Theo de Putter en Rick Schasfoort, tussentijds vervangen. 

De plaatselijke partij NEW kreeg snel na de verkiezingen in 2014 te maken met een crisis, waardoor fractievoorzitter Jos van Maasacker opstapte en onder de naam Sociaal Liberaal 2014 een éénmansfractie vormde.

NEW telt wel een opvallende naam op de kieslijst; oud-betaald voetbalscheidsrechter Erik Braamhaar is lijstduwer maar heeft een serieuze ambitie om de lokale politiek in te gaan.   

Meer over dit onderwerp:
Overijsselkiest Wierden Nieuws Overijssel Kiest
Deel dit artikel: