nieuws

OM eist werkstraf voor Losserse die containers in brand zou hebben gestoken

OM eist werkstraf voor Losserse die containers in brand zou hebben gestoken
OM eist werkstraf voor Losserse die containers in brand zou hebben gestoken © iStock
Het Openbaar Ministerie eist veertig uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf tegen een 21-jarige vrouw uit Losser. Ze zou vorig jaar april een aantal vuilniscontainers aan de Hogeweg in Losser in brand hebben gestoken. In totaal stonden acht vuilniscontainers in brand.
De vrouw heeft de brandstichting bekend en zegt dat ze niet meer weet wat haar bezielde. Op de avond van de brandjes had ze stevig gedronken met haar zus en een vriendin: zeker zes glazen Baco die voor driekwart gevuld waren met Bacardi en aangevuld met een beetje cola.

Eerdere brandjes

Het was niet de eerste brand aan de Hogeweg. Buurtbewoners meldden een aantal weken eerder al dat een container in brand was gestoken. De 21-jarige zegt daar niets mee te maken te hebben. Toch zijn er in haar telefoon aanwijzingen gevonden die doen vermoeden dat zij ook daar bij betrokken was. Zo is er een gesprek gevonden waarin gesuggereerd wordt dat ze in februari vorig jaar ook een container had aangestoken. Omdat er verder geen enkel bewijs is, wordt de vrouw daar ook niet voor vervolgd.

Gedragsdeskundige 
Een gedragsdeskundige onderzocht de Losserse. Zij bleek een verstandelijke beperking te hebben en onzeker en wantrouwend naar de buitenwereld te zijn. Ze werd vroeger veel gepest en heeft daardoor een negatief zelfbeeld ontwikkeld. Dit werd bevestigd toen haar tijdens de rechtszaak werd gevraagd of ze iets positiefs kon zeggen over zichzelf. "Ik kan niets opnoemen", antwoordde ze. 
De officier van justitie eist een werkstraf van veertig uur, een voorwaardelijke celstraf van een maand en wil dat de vrouw zich laat begeleiden door Tactus. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.