nieuws

Programma: Veel bekerduels, Twentse derby en dubbel programma GA Eagles

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Na de winterse weersomstandigheden van afgelopen weekend, lijkt er deze week weer 'gewoon' gesport te worden. Hieronder een overzicht van het programma van de Overijsselse clubs.

Betaald voetbal

In de eredivisie staat de derby tussen Heracles Almelo en FC Twente vrijdagavond op het programma. PEC Zwolle speelt op zondag bij FC Groningen.
Go Ahead Eagles heeft een dubbel programma in de Jupiler League en beide keren tegen beloftenteams. Vrijdag gaat het op bezoek bij Jong Ajax en maandag bij Jong AZ.
In de 2e divisie komt HHC Hardenberg voor het eerst sinds 17 februari weer in actie. Zaterdag gaat het op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam.

Amateurvoetbal

In de spannende zaterdaghoofdklasse B speelt koploper SC Genemuiden het uitduel bij Sparta Nijkerk. Berkum is de ploeg met de minste verliespunten en gaat op bezoek bij Urk. Excelsior'31 speelt de uitwedstrijd bij Eemdijk en Staphorst gaat op bezoek bij AZSV.
In de 3e divisie speelt Quick'20 zondag in eigen huis tegen koploper UNA en HSC'21 krijgt Be Quick 1887 op bezoek. Op zaterdag speelt Jong FC Twente tegen ACV.
In de districtsbeker staan de achtste finales op het programma. In Oost zitten nog zes Overijsselse clubs in het toernooi. Vijf daarvan komen vanavond in actie. In Noord is Staphorst de enige Overijsselse troef. Die ploeg speelt vanavond tegen BCV.

Vrouwenvoetbal

Bij de KNVB Beker voor vrouwen staan ook de achtste finales op de rol. Daarin stromen de clubs uit de eredivisie in. FC Twente gaat zaterdag op bezoek bij Hoogezand en PEC Zwolle zondag bij CTO Amsterdam.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt deze week twee duels in de Dutch Basketball League. Donderdag speelt het in eigen huis tegen Apollo Amsterdam en zaterdag gaat de Zwolse ploeg op bezoek bij hekkensluiter BAL Weert.

Handbal

De handbalsters in de eredivisie spelen komend weekend de laatste ronde. De meeste beslissingen zijn al gevallen. Dalfsen plaatste zich al voor de halve finales van de play-offs en heeft nog kans om de reguliere competitie af te sluiten als nummer één. Borhave speelt in de eerste ronde van de play-offs. Daarin spelen de nummers drie tot en met zes. De winnaars plaatsen zich voor de halve finales.

Volleybal

De volleyballers van VC Zwolle wachten nog steeds op het eerste punt in de kampioensgroep. Deze week staan er twee duels op het programma. Vanavond speelt het bij SSS en zaterdag ontvangt het Dynamo.
De vrouwen hebben deze week één speelronde. Regio Zwolle speelt zaterdag tegen koploper Sliedrecht, Eurosped zondag tegen VC Sneek en Set-Up'65 gaat die middag op bezoek bij Alterno.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.