Acteurs gezocht voor nieuw Twents theaterstuk 'Stork 150 jaar'

Het Twentse theaterstuk 'Stork 150 jaar' zoekt zeker 150 van de beste amateuracteurs uit de regio. "Maar dan wel degene die net dat stapje extra willen doen en de zomer willen besteden dit geweldige stuk."Â

"Kun jij je voorstellen dat het hier moet gebeuren?", vraagt acteur Paul Krijnsen, terwijl hij uitkijkt over het kale parkeerterrein. Omringd door plassen water en hopen zand kijkt hij naar de oude torens van Stork. Om dit verhaal net als 'Het Verzet Kraakt' tot een succes te brengen, moet er nog veel gebeuren.

Omwonenden

Gelukkig ziet regie-assistente Ellen Kremers het wel voor zich. "Aan die kant komt het toneel, zodat omwonenden er zo min mogelijk last van hebben." Krijnsen en Kremers deden beiden mee aan 'Het Verzet Kraakt' en zijn daardoor vrienden geworden. Dit jaar moet Krijnsen onder toezicht van Kremers gewoon weer auditie doen. 

Toen en nu

Er is aan gebouw 16 de laatste decennia weinig veranderd. Het is een opslag waar vroeger ketels werden geverfd. De rails waar de ketels over werden vervoerd, liggen nog altijd in het mulle zand verstopt. "Het toneelstuk gaat niet alleen over de pionier Stork die vanuit het niets iets durfde op te bouwen, maar we willen ook mensen uit Twente aansporen om nu hun kansen te pakken," legt Krijnsen uit.

Auditie

Maar voordat het zover is, moeten er eerst audities gedaan worden. "We zoeken nog acteurs, dansers en zangers, circusartiesten. We hebben meer dan 100 mensen nodig. We bieden professionele workshops aan en hopen op heel veel aanmeldingen!"

Aanmelden kan via de website www.stork150jaar.nl

Deel dit artikel: