nieuws

Go Ahead Eagles bant probleemsupporters voor het leven uit De Adelaarshorst

Go Ahead Eagles wil de supporters die afgelopen zondag na de wedstrijd tegen De Graafschap het veld in renden om spelers van de tegenstander aan te vallen, nooit meer zien. De Deventer betaald voetbalclub heeft de vijf hooligans die zich ernstig misdroegen een levenslang stadionverbod gegeven.
Na afloop van de wedstrijd werden negen supporters van de Eagles aangehouden door de politie. Zeven daarvan misdroegen zich in het stadion. De vandalen die het veld opliepen en daar tekeer gingen worden voor het leven geschorst. De supporters die zich op de tribune misdroegen, met vuurwerk gooiden en daarvoor werden opgepakt krijgen eveneens een levenslang stadionverbod.
Twee fans werden buiten het stadion in de kraag gegrepen voor misdragingen. Zij moeten rekening houden met in ieder geval een tijdelijk stadionverbod. Dat heeft de leiding van Go Ahead Eagles vanmiddag besloten. 

Landelijk stadionverbod

De club wijst er op dat alle stadionverboden worden gemeld aan de KNVB. De voetbalbond neemt in de regel de straf over en legt vervolgens betrokken supporters ook een landelijk stadionverbod op. Met andere woorden: de bestrafte mensen krijgen nooit meer toegang tot een voetbalstadion, waar dan ook.    

Maatregelen voor Vak 19

Er volgen nog meer ingrijpende maatregelen om de veiligheid van supporters en spelers in De Adelaarshorst te verhogen. Dat laat Go Ahead Eagles in een verklaring weten. Deze maatregelen worden volgende week eerst als voorstel besproken met de gemeente Deventer en de politie en mogelijk daarna geconcretiseerd. Een woordvoerder van de club laat weten dat de maatregelen met name Vak 19 op de Leo Halletribune zullen treffen.
"De problemen in het stadion zijn veroorzaakt door een groep personen vanuit Vak 19. Vanuit dit vak zijn in het verleden vaker problemen ontstaan. Het is noodzakelijk hier in te grijpen om de veiligheid in het stadion voor iedereen te waarborgen", aldus het statement van Go Ahead Eagles.

Uitvak afgeschermd met wand, vangnet en stewards

De club wil niet vooruitlopen op de maatregelen die voor Vak 19 zullen worden genomen. Het vak grenst direct aan het uitvak voor supporters van de tegenpartij. Beide vakken zijn fysiek van elkaar afgeschermd met een manshoge wand en sinds kort ook een vangnet tot aan het dak om te voorkomen dat beide supportersgroepen voorwerpen en vuurwerk naar elkaar gooien. Ook staat er in beide vakken een flink aantal stewards. Al deze maatregelen bleken afgelopen zondag nog onvoldoende om supportersrellen te voorkomen.            

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.