nieuws

Margriet de Jager: "De kiezer heeft wat te kiezen in Deventer"

"Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en natuurlijk mis ik het!", zegt ervaren politica Margriet de Jager over haar werk bij de gemeente Deventer. In het verleden was ze raadslid en heel wat jaren wethouder daar. Nu als lijstduwer voor Deventer Belang is ze vooral op de achtergrond aanwezig. "Je moet duwen hé, zorgen dat de lijsttrekker zich zo goed mogelijk kan profileren", zegt de Jager. "En met een leuk campagneteam doe ik dat graag."
Er zijn een aantal heikele punten die al een tijd spelen in Deventer, zoals het autovrij maken van het Grote Kerkhof. De Jager: "We hebben een ondernemende binnenstad en de bewoners willen dichtbij de binnenstad parkeren. Daar leent het Grote Kerkhof zich ideaal voor. In 2012 is er wel een motie aangenomen, maar pas als er alternatieven zijn kan deze motie aangenomen worden."

Filmtheater Viking

Ook gaat het al meer dan 15 jaar over de bouw van Filmtheater De Viking. "Tja dat kost geld, maar dan heb je ook wat zou je kunnen zeggen. Het was nodig, de voorzieningen in Deventer waren beetje sleets. Het oude filmtheater bij het station en Bouwkunde waren aan vernieuwing toe. Dat is helaas nog steeds niet goed afgerond", aldus De Jager.
Wat te kiezen
SP doet dit jaar niet mee en ze hebben zich opgesplitst in Nieuw Links en Deventer Sociaal. De Jager: "Ja soms ontstaat er ruzie, ik vind het jammer. Voordeel is wel dat de kiezer nu iets te kiezen heeft met vijf lokale partijen in Deventer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.