nieuws

Museum No Hero in Delden na jaar vertraging door brand klaar voor opening

Het duurde iets langer dan verwacht, maar zondag is het eindelijk zover. Dan opent het splinternieuwe museum No Hero in Delden de deuren voor het publiek. Door brandstichting liep de verbouwing van het pand fikse vertraging op. Toch bracht de brand ook voordelen met zich mee.
Het museum is gesitueerd in een oude rentmeesterij op landgoed Twickel. In het museum worden kunstwerken van verzamelaar Geert Steinmeijer tentoongesteld.
"Het moest ingrijpender worden verbouwd, wat ervoor zorgde dat we grotere ruimtes konden creëren", vertelt Gemma Boon, directrice van het museum. 

Binnen- en buitenmuseum

Niet alleen binnen in het museum kan er worden gekeken naar kunst. Ook buiten staan verzamelstukken van Steinmeijer. "In de zomer kun je plaatsnemen op het terras", vertelt de directrice. "Of gewoon heerlijk in het gras."
De naam No Hero slaat terug op verzamelaar Geert Steinmeijer zelf. "Ik wil niet in de spotlights staan en wil geen held zijn", zegt de verzamelaar. "Het gaat om de kunst."

Nieuwsgierig naar No Hero?

Aanstaande zondag om 11.00 uur opent het museum haar deuren. No Hero is daarna wekelijks van woensdag tot en met zondag geopend.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.