'Dodenweg' N35 bij Haarle moet voor 2020 zijn aangepakt

Het gedeelte van de N35 bij Haarle waar dit jaar al drie dodelijke ongelukken zijn gebeurd, moet uiterlijk 1 januari 2020 zijn aangepakt. Dat benadrukt burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn.

Vanochtend verongelukte een 31-jarige man uit Nijverdal toen het busje waarin hij zat op een vrachtwagen botste. De vrachtwagenchauffeur, die onderweg was naar het kadaververwerkingsbedrijf Rendac, had door de mist een afslag te vroeg genomen. De oplegger stond daardoor dwars over de weg.

Dat het ongeluk vanochtend precies op dezelfde plek gebeurde waar eerder dit jaar twee dodelijke ongelukken plaatsvonden, lijkt toeval. "Het trieste ongeluk van vanochtend heeft niet perse iets te maken met Rendac, ook al was de vrachtwagen op weg naar het bedrijf. Dit had overal kunnen gebeuren", zegt Raven.


Aanpassingen
De aanpak van het weggedeelte tussen Haarle en Nijverdal werd vorig jaar al besloten. "Het is een Rijksweg en samen met waterstaat zijn er aanpassingen gepland", legt Raven uit.

"Alle oversteken en afslagen gaan eruit en het is de bedoeling dat er een aparte parallelweg komt zodat Rendac bereikbaar blijft. Uiterlijk 1 januari moet alles zijn gerealiseerd. De werkzaamheden moeten zo snel mogelijk beginnen."

Eerdere dodelijke ongelukken
Begin dit jaar vonden er op nagenoeg dezelfde plek twee dodelijke ongelukken plaats. Van het eerste ongeluk, waarbij begin januari  een 39-jarige automobilist uit Amsterdam om het leven kwam, is de oorzaak nog niet bekend. 

Twee weken later verongelukte een 73-jarige vrouw uit Nijverdal. Politie-onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw onwel was geworden en daardoor frontaal op een andere auto botste.

Meer over dit onderwerp:
Haarle Salland Hellendoorn Overijsselkiest Nieuws
Deel dit artikel: