nieuws

Staphorst op de vingers getikt door Raad van State in conflict met boze boer

Gemeente Staphorst controleert bij boer Jansen
Gemeente Staphorst controleert bij boer Jansen © RTV Oost
De gemeente Staphorst heeft een tik op de vingers gekregen van de Raad van State in het langlopende conflict met boer Henk Jansen. Zijn bouwaanvraag voor een machineloods mag van de Raad van State alsnog doorgaan.
De gemeente weigerde dit eerder, omdat het vermoeden bestond dat Jansen de loods zou gebruiken als veestal. Dat vermoeden mag volgens de Raad geen rol spelen, omdat in de aanvraag wel degelijk staat dat het enkel om een machineloods gaat.

Gemeente moet verzoek nog accepteren

De bouwaanvraag van Jansen mag nu doorgaan, maar het is wel aan de gemeente om te bepalen of het verzoek wordt geaccepteerd. Jansen heeft namelijk wel gezegd dat hij de loods als veestal wil gebruiken als dit juridisch mogelijk is. 
Margje Jansen, vrouw van, is verheugd met de uitspraak. "In theorie zou de gemeente ons nu binnen twee weken die bouwvergunning kunnen verlenen. Dus dat wachten we af."

Conflict

Het conflict ontstond toen de gemeente in een nieuw bestemmingsplan geen plek meer bood aan het agrarische bedrijf van Jansen aan de Gemeenteweg. Dat besluit draaide de Raad van State eerder al terug. 
In principe mag Jansen nu weer vee houden. Daarvoor heeft hij nu ook een milieuvergunning. De gemeente wil echter nog niet meewerken, omdat er woningen bij het perceel van Jansen staan. De bewoners van die huizen mogen geen overlast hebben van het bedrijf van Jansen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.