Oldenzaal wil woon-zorgcomplex in wijk Zuid-Berghuizen

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal wil een stuk grond aan de Reigerstraat aankopen om er een woon-zorgcomplex te realiseren. Hierover wordt een voorstel aan de gemeenteraad gedaan.

Het gaat om een vroegere bakkerij, die al jaren leeg staat. Het perceel is in totaal ruim 1.100 vierkante meter en als laatste was er een bakkerij gevestigd. Door het perceel zelf aan te kopen heeft de gemeente de regie in handen over de uiteindelijke bestemming ervan.

Twee bouwlagen

In eerste instantie wordt uitgegaan van een woon-zorgcomplex van twee bouwlagen met rond de 28 kleine zorgeenheden. Kondor Wessels is eigenaar van het perceel. Eerdere pogingen van investeringsmaatschappijen om op die plek iets te realiseren zijn op niets uitgelopen. Het college heeft nu besloten zelf de handschoen op te pakken.

Volgens wethouder Alida Renkema is er behoefte aan een dergelijk woon-zorgcomplex in de meest zuidelijke wijk van Oldenzaal. De huidige eigenaar zorgt voor de sloop van het pand en het schoon opleveren van de grond, waarna de gemeente de nieuwe eigenaar zal zijn.

Meer over dit onderwerp:
Noordoost-Twente Oldenzaal Nieuws
Deel dit artikel: