Autovrij Grote Kerkhof politiek twistpunt in Deventer

Het principebesluit dateert al uit 2012. Als het stadskantoor klaar was, zou het Grote Kerkhof in Deventer autovrij worden gemaakt. Maar nog altijd parkeren er auto's in hartje binnenstad. GroenLinks maakt er in de komende verkiezingsstrijd een punt van.Â

"Dit is een fantastisch mooi plein, doodzonde dat het vol staat met auto's", zegt Tjeerd van der Meulen van GroenLinks. Hij wijst erop dat andere partijen hebben ingestemd met het autovrij maken van het Grote Kerkhof, maar hier geen werk van maken.

"Dat komt omdat er geen alternatieve parkeervoorzieningen zijn", zegt Daaf Ledeboer van de VVD. Pas als die zijn gevonden, kan het plein volgens hem autovrij worden gemaakt. 

Van der Meulen zegt dat er genoeg alternatieven zijn. "Onze parkeergarages zijn nog lang niet vol en ook aan de overkant van de IJssel kan geparkeerd worden."

Maar de VVD is het er niet mee eens. "Het gaat slecht met de ondernemers. We moeten hard knokken om de binnenstad vol te krijgen en als mensen vijfhonderd meter moeten lopen is dat te ver." Ook de meeste binnenstadondernemers willen de parkeerplaatsen op het plein houden.

Tjeerd van der Meulen van GroenLinks reageert vol onbegrip: "De tijd dat je de auto voor de winkel kunt parkeren is echt voorbij."

 

Meer over dit onderwerp:
Overijsselkiest Deventer Nieuws Overijssel Kiest
Deel dit artikel: