Vier minderjarigen aangehouden voor mishandeling Zwolse voetbaltrainer

Vier minderjarige Zwollenaren zijn aangehouden voor hun betrokkenheid bij de mishandeling van de jeugdtrainer van voetbalclub S.V. Zwolle, vorige maand. De trainer werd tijdens een training aan kinderen op het veld afgetuigd door een groep mannen.

Maandag werden drie minderjarige jongens uit Zwolle aangehouden voor hun betrokkenheid. Vorige week werd er ook al een minderjarige Zwollenaar aangehouden. Eerder werd een 19-jarige man uit Dordrecht al aanhouden.

Van de drie maandag aangehouden jongens, is één alweer op vrije voeten. Volgens de rechter-commissaris waren er onvoldoende ernstige bezwaren om hem langer vast te houden. 

Nog vast

Vandaag beslist de rechter-commissaris over het vasthouden van één van de drie jongens die maandag werden aangehouden. De twee andere jongens zijn inmiddels vrij, maar blijven wel verdachte in de zaak.

De man uit Dordrecht en de minderjarige verdachte uit Zwolle die vorige week werd aangehouden, zitten nog vast.

De politie onderzoekt ook de mogelijke relatie met een mishandeling op 6 december vorig jaar, voor de deur bij een sportcomplex aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle 112 IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: