Deventer haven in beeld voor containeroverslag

Na Kampen en Hengelo krijgt Deventer als derde haven in Overijssel een containeroverslag. De gemeente Deventer heeft met de bedrijven BCTN uit Nijmegen en Vos Transport uit Deventer overeenstemming bereikt voor de realisatie van een terminal in de Deventer binnenhaven.Â

De containeroverslag zou op de plek moeten komen waar nu nog afvalrecycling Circulus gevestigd is. De verwachting is dat de terminal in 2020 in gebruik kan worden genomen.

Deventer behoort tot grotere binnenhavens van Nederland en heeft de ambitie nog meer te halen uit de mogelijkheden die de haven biedt. Met de vestiging van een containeroverslag geeft de gemeente een tevens een impuls aan het ontwikkelen van duurzaam vervoer in de regio.


Wethouder Frits Rorink: "Vervoer over water is duurzamer dan vervoer over de weg. Eén containerschip reduceert het aantal vrachtwagenkilometers over de weg aanzienlijk. Het is ook een belangrijke vestigingsfactor voor nieuwe bedrijven, ook voor het bedrijvenpark A1."

Deventer wordt de negende locatie van BCTN. De containeroverslag in Deventer krijgt een lijnverbinding met Rotterdam en Antwerpen. Vos gaat het transport naar en van de terminal verzorgen. 

Meer over dit onderwerp:
haven Deventer Container Nieuws
Deel dit artikel: