Netwerkclub Twentse Waaier nu ook voor vrouwen

In navolging op (en wellicht door het succes bij) de mannen is er nu ook een Twentse Vrouwen Waaier. Een netwerkclub voor mountainbikers.

Een jaar of zes geleden startte Maarten Nijland met clinics voor Twentse ondernemers. Het doel, dat de voormalig prof-wielrenner voor ogen had, was vitaliteit brengen in het bedrijfsleven.

Businessclub

'Door eigen succes werd de Twentse Waaier veel meer dan dat, een businessclub actief in Rossum, Wierden en Zwolle. Dat daar de Twentse Vrouwen Waaier uit voortkomt, is eigenlijk heel logisch. De mannentak is namelijk immens populair en niet meer weg te denken in sportief en ondernemend Overijssel', aldus Nijland.

Samen sterk

'Op de fiets is er geen vaste hiërarchie, iedereen is gelijk. Fietsers werken samen, wisselen van koppositie in de waaier en houden elkaar dus uit de wind. Gedrag dat in het bedrijfsleven ook succes kan brengen', aldus de fietsgoeroe uit Rossum.

Focus

'Vandaag zijn we gestart met de Twentse Vrouwen Waaier. De focus ligt nu vooral nog bij het mountainbiken maar wanneer de dames deze discipline iets meer onder de knie hebben, zal het netwerken een grotere rol krijgen. Hoewel ... vrouwen pakken altijd wel hun moment om even te kletsen en/of uit te rusten. De competitiedrang is bij dames duidelijk veel minder groot dan bij hun manlijke collega's, aldus een lachende trainer.

Gezelligheid

De vrouwelijke tak van de Twentse Waaier traint twee keer per maand op de woensdagochtend. In de toekomst zal er ook worden deelgenomen aan tochten én zal er een jaarlijks uitje naar het buitenland gepland worden.

Verslaggeefster Esther Rikken was vanochtend ook vroeg uit de veren om de dames te vergezellen bij hun eerste clinic. 

Deel dit artikel: