Oom van mishandelde trainer SV Zwolle opgelucht na aanhouding: ‘Maar rust is nog niet weergekeerd'

Uwais Goelab (22), de onlangs mishandelde jeugdtrainer van SV Zwolle, is blij dat in deze spraakmakende affaire vijf verdachten zijn aangehouden: “Dit is een hele opluchting.”

De politie Oost-Nederland maakte vanmiddag bekend dat in verband met de molestatie vier minderjarige jongens uit Zwolle zijn aangehouden, terwijl eerder al een 19-jarige man uit Dordrecht werd ingerekend.


Strafexpeditie
De zaak trok landelijke media-aandacht omdat het vijftal – vermomd en gewapend met buizen – tijdens een training het veld op stormde. Het slachtoffer werd vervolgens voor de ogen van zijn pupillen afgetuigd. Aanleiding voor de strafexpeditie zou een zaalvoetbalwedstrijd rond kerst zijn, waar de vlam in de pan sloeg nadat even daarvoor een gouden kettinkje was gesneuveld.


Nog niet op de hoogte
Goelab was vanmiddag nog niet eens op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: “Dat er twee jongens zijn aangehouden wist ik al, maar niet dat ze nu alle vijf zijn opgepakt. Een hele opluchting.”


Het slachtoffer wil verder niets kwijt en verwijst naar zijn oom, die als woordvoerder optreedt in deze zaak.


Diepe impact
De mishandeling laat enkele weken later nog steeds z’n sporen na. “Dat geldt voor zowel de familie Goelab als de moslimgemeenschap in Zwolle”, zegt de oom. “Voor de rest van Nederland draait de wereld uiteraard gewoon door, maar dit heeft er bij ons flink ingehakt. De mishandeling staat weliswaar geheel los van religie, maar het spreekt voor zich dat het ook diepe impact heeft op de moslimgemeenschap. Die is immers klein en hecht.”

De oom laat weten dat met de arrestatie de kou nog niet uit de lucht is. “Vanzelfsprekend is dit een goede zaak. Een hele opluchting ook. Maar uit het feit dat deze gasten hebben toegeslagen voor de ogen van een groep kinderen, blijkt wel dat ze nergens voor terugdeinzen. Wat gebeurt er als ze hier op termijn weer vrij in Zwolle rondlopen?”

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: