nieuws

VIDEO: Dit is de overvaller bij Spar in Zwolle, wie herkent hem?

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
Zijn gezicht heeft hij bedekt met een sjaal, maar door zijn opvallende blauwe werkbroek en jas hoopt de politie dat iemand hem herkent. Wie is de man die op maandag 19 februari met een vuurwapen supermarkt Spar aan de Oude Vismarkt in Zwolle binnenwandelde?
Bij binnenkomst richt de overvaller meteen zijn wapen op één van de medewerkers. Ze denkt eerst nog dat het een grap is, omdat de man netjes 'hallo dames' zegt. Toch heeft de medewerkster vrij snel in de gaten dat ze met een echte overval te maken heeft. Ook haar collega moet van de man achter de kassa gaan staan.

'Dankjewel dames'

Daar haalt hij een plastic tas van Albert Heijn tevoorschijn. Hij wil dat de medewerksters al het geld in de tas stoppen. Niet alleen het briefgeld, ook het muntgeld. Na ruim een minuut loopt hij met geld de winkel uit en zegt 'dankjewel dames'.
Volgens de politie gaat het om een man met een donkere huidskleur. Hij sprak Nederlands zonder een accent. De overvaller is naar de Spar gelopen vanaf de Diezerstraat. Na de overval is hij in de richting van het Gasthuisplein gerend. Het gebeurde allemaal rond acht uur 's avonds.

Tips?

Wie herkent de overvaller? Bel met tips naar de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Een tip doorgeven zonder dat de politie achter je naam en nummer komt kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.