nieuws

Wie herkent dit stel? Ze stelen uit winkels in de binnenstad van Deventer

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
De winkeliers in Deventer zien dit stel liever niet terug in de binnenstad. Binnen een paar minuten stelen ze voor meer dan duizend euro aan spullen uit verschillende winkels.
De man en de vrouw zijn op donderdag 14 december in de binnenstad. Ze gaat eerst 'shoppen' bij parfumerie Douglas aan de Lange Bisschopstraat. Meerdere flesjes parfum van het prijzige merk Tom Ford verdwijnen in de handtas van de vrouw.

600 euro parfum

Als medewerkers vlakbij het stel staan, worden ze zenuwachtig en praten ze gebrekkig Engels. De tas waarin ze de parfumflesjes hebben verstopt is waarschijnlijk geprepareerd, want als ze de winkel verlaten, gaat het alarm bij de toegangspoortjes niet af. In totaal hebben ze voor bijna 600 euro aan parfum gestolen.
Enkele minuten later lopen ze de winkel Amac binnen. Een winkel met voornamelijk Apple-producten, iets verderop aan de Lange Bisschopstraat. Een medewerker is op dat moment een klant aan het helpen. Het stel heeft daardoor de kans ongestoord een rondje door de winkel te lopen.

Speaker van 500 euro

Dan laten ze hun oog vallen op een speaker van Bang en Olufsen ter waarde van 500 euro. De man pakt de doos en loopt er brutaal mee naar buiten. Het alarm gaat af, maar het stel is al snel verdwenen in de drukke winkelstraat.
Wie herkent de man en de vrouw? Wie heeft ze eerder gezien? Bel met tips naar de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.