nieuws

Overvaller Wibra Enschede pakte zijn vuurwapen in bijzijn van moeder met haar kinderen

De Wibra aan de Klomp in Enschede
De Wibra aan de Klomp in Enschede © RTV Oost / Onder de Loep
De politie is nog altijd op zoek naar de man die afgelopen zondagmiddag een overval pleegde bij de Wibra aan de Klomp in Enschede. Hij pakte bij de kassa een vuurwapen, terwijl daar een moeder met twee kinderen stond. Zij schrokken daar zo van, dat ze hard zijn weggerend.
De overvaller is gefilmd door beveiligingscamera's in de binnenstad. "De beelden druppelen nu bij ons binnen", vertelt politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen. "Het rechercheteam is daar nu volop mee bezig." 

Helikopter

De politie heeft zondagavond met man en macht naar de overvaller gezocht. Er hing ook een tijd een helikopter boven de stad om mee te zoeken. Toch is het de man niet gevonden.
Rond sluitingstijd, om 17.00 uur, kwam de man de Wibra binnen. Bij de kassa stond op dat moment een moeder met twee kleine kinderen. De overvaller pakte meteen een vuurwapen uit een tas, bedreigde een medewerkster en schreeuwde dat hij geld wilde. 

Wijk Tattersall

Met geld uit de kassa rent hij naar buiten. Daar springt hij op een fiets die tegen het raam van de Wibra staat. Hij vlucht over de Oldenzaalsestraat de wijk Tattersall in.
Volgens de politie sprak de man in de winkel Duits, met Nederlandse woorden tussendoor. De overvaller is ongeveer 1.80m lang, tussen de 30 en 40 jaar oud, heeft een stevig postuur en heeft donker haar en een klein baardje. De man is licht getint en droeg die middag een zwarte trainingsbroek met twee zilvergrijze strepen aan de zijkant van het been.

Camerabeelden

"We hopen dat meer mensen de overvaller hebben gezien afgelopen zondag", zegt van Hemmen. "Misschien heeft iemand met zijn mobiele telefoon gefilmd, dan komen we uiteraard graag in het bezit van die beelden. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden uit de wijk Tattersall. Als iemand thuis een camera heeft, kijk of de overvaller daarop te zien is."
Waar de man uiteindelijk naartoe is gegaan is vooralsnog onduidelijk. "Tips daarover zijn welkom", zegt Van Hemmen.

Tips?

Weet u meer? Bel meteen de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Wilt u niet dat de politie achter uw naam of telefoonnummer komt? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem, dat staat volledig los van de politie: 0800 – 7000 of tip via www.meldmisdaadanoniem.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.