Drie katjes in dichtgeplakte kattenbak gedumpt in Enschede

Onbekenden hebben gisteravond in Enschede drie katten als oud vuil langs de kant van de weg gedumpt. De diertjes werden achtergelaten in een dichtgeplakte kattenbak.

Bij de bak zat een briefje met daarop het nummer van de dierenambulance. "Dat het telefoonnummer van de dierenambulance bekend is, geeft aan dat de eigenaar wel degelijk weet waar de katten naartoe moeten", aldus de Enschedese dierenopvang.

"De eigenaar heeft besloten, door welke reden dan ook, die stap niet te nemen", schrijft het dierenopvangcentrum.

Reacties
Het bericht op de Facebookpagina van de Enschedese dierenopvang roept reacties op onder de mensen. Velen leven mee met het dierenopvangcentrum en de katten. "Ongelooflijk, wat bezielt sommige mensen" en "dit is echt belachelijk. Je weet van tevoren waar je aan begint, neem dan geen katten", luiden reacties.

Toch zitten er ook een paar uitzonderlijke reacties tussen. "Soms is het gewoon te duur om ze naar het asiel te brengen. Ik keur dit niet goed, maar snap het wel", schrijft iemand.

Dumpen is niet oké

De Enschedese dierenopvang deelt haar duidelijke standpunt over het dumpen van dieren: "Dumpen van je dier is niet oké, nóoit!" 

Hoe gaat het met de katten? 

De katjes hebben alle drie een naam gekregen: Leila, Lola en Levi. Het dierenopvangcentrum meldt dat de katten gezond, maar toch wel aangeslagen zijn door de situatie. Vandaag gaan ze langs de dierenarts voor een check-up.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: