nieuws

Gewapende overval op een supermarkt in Zwolle en moord in Holtheme

Onderzoek in Holtheme
Onderzoek in Holtheme © 112 Hardenberg
De politie vraagt in Onder de Loep uw hulp. Deze week onder meer een gewapende overval op een supermarkt in Zwolle en aandacht voor de overleden man in Holtheme. Hij kwam door een schietincident om het leven.

Zwolle, gewapende overval op supermarkt

Op maandagavond 19 februari wordt een supermarkt aan de Oude Vismarkt overvallen door een gewapende en gemaskerde man. Hij houdt twee medewerkers van de winkel onder schot met een vuurwapen en gaat er met de inhoud van de kassa vandoor. De overval is gefilmd door bewakingscamera’s.

Enschede, man overvalt winkel

Op zondag aan het einde van de middag 4 maart overvalt een onbekende man een winkel aan De Klomp. Onder bedreiging van een vuurwapen maakt hij geld buit en gaat er vandoor op een gereedstaande fiets. In de uitzending een signalement van de overvaller en verschillende vragen.

Holtheme/Coevorden, man overleden bij schietincident

Op zondagavond 4 maart werd aan de Haandrik een zwaar gewonde man aangetroffen. Ondanks een reanimatiepoging overleed de man korte tijd later aan zijn verwondingen. Korte tijd later werd in Coevorden een man aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak in Holtheme. In de uitzending verschillende vragen rondom dit onderzoek.

Almelo, diefstal speelgoed uit winkel

Op maandagmiddag 6 november wordt bij een speelgoedwinkel aan de Grotestraat speelgoed gestolen.  Op bewakingsbeelden van de winkel is duidelijk te zien hoe een onbekende man  twee keer met speelgoed de winkel uitloopt zonder dit af te rekenen. De man was in gezelschap van een onbekende vrouw.

Nieuwleusen, geld gestolen bij inbraak woning

Op woensdag 22 november wordt bij een woning aan de Meeleweg ingebroken. Hierbij wordt een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. Op bewakingsbeelden zijn twee onbekende jongemannen te zien. De twee reden in een oud model Seat Leon. Deze beelden komen in de uitzending aan de orde.

Deventer, stel steelt luidspreker en parfums uit winkels

Op donderdagmiddag 14 december steelt een onbekend stel een luidspreker uit een winkel aan de Lange Bisschopstraat. Op bewakingsbeelden van de winkel is duidelijk te zien hoe het stel de luidspreker uit het schap neemt en zonder af te rekenen de winkel verlaat. Hetzelfde stel steelt diezelfde middag ook parfums bij een parfumerie in dezelfde straat. Op de beelden van deze winkel is te zien dat ze verschillende dure parfums in de (vermoedelijk geprepareerde) tas van de vrouw stoppen. Ook hier verlaten ze de winkel zonder iets af te rekenen.

Almelo, onbekende vrouw pint met gestolen pinpas

Op donderdag 21 december werd de pinpas van een 36-jarige inwoonster van Almelo meerdere keren gebruikt door onbekenden. In totaal werden er enkele duizenden euro’s van haar rekening gepind. Van één van de opnames zijn bewakingsbeelden. Hierop is een jonge vrouw te zien.
Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.