Overijssel steekt weer de handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Overijssel is vandaag en morgen duizenden vrijwilligers rijker. Het Oranjefonds organiseert voor het veertiende jaar weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

In Almelo zijn bijvoorbeeld zo'n 150 scholieren van scholengemeenschap Het Noordik aan de slag als vrijwilliger. Ze doen allerlei klusjes bij verenigingen en stichtingen. Klusjes die gedaan moeten worden, maar door gebrek aan handjes vaak blijven liggen.

De Gravenruiters

Een aantal scholieren steekt de handen uit de mouwen bij Stichting De Gravenruiters. Deze stichting biedt paardrijlessen aan voor mensen met een beperking. Vorige maand werd er brand gesticht bij De Gravenruiters. De kantine brandde uit. Voorzitter Peter van Heteren is blij met de hulp van de scholieren.

Kukelnest

Leerlingen van het ROC van Twente uit Hengelo zijn vanmorgen met een bus naar Goor gegaan. De leerlingen maken onder meer de speeltoestellen schoon bij kinderboerderij Kukelnest. Met emmers sop en borstels gaan ze viezigheid te lijf. De leerlingen vinden het best leuk om te doen. "Alles beter dan in de schoolbanken zitten", zegt een van hen.

"Ik doe dit echt met plezier", zegt een andere leerling. "Ik doe het graag. De toestellen moeten toch schoon."

"Gezellig"

Een van de meegereisde docenten vertelt dat ze wel proberen om de dag leuk te houden voor de leerlingen. "We hebben er een soort schoolreisje van gemaakt. We hebben een bus gehuurd. We doen het met z'n allen."

Diepere gedachte

De docente vertelt dat er ook een diepere gedachte achter het dagje klussen zit. "We zijn op pad met eerste jaars van de opleiding maatschappelijke zorg niveau 3. Voor veel leerlingen is het ook het eerste contact dat ze hebben met de doelgroep waar ze later mee gaan werken." 

NLdoet

Naar verwachting 375.000 mensen zetten zich vandaag en morgen als vrijwilliger in voor de samenleving. Verdeeld over het land staan bijna 10.000 activiteiten op het programma. "Met een gemiddelde inzet van vier uur per deelnemer wordt er vrijdag en zaterdag 1,5 miljoen uur aan vrijwilligerswerk gedaan", aldus het Oranjefonds.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: