nieuws

Oproep aan kiezer in Goor: 'Stem tactisch, stem op Gorenaren'

Inwoners van Goor moeten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen stemmen op iemand uit hun eigen woonplaats. Dit zegt de Stadsraad Goor, die op deze manier het aantal raadsleden uit Goor wil verhogen.
In Goor woont meer dan een derde van alle inwoners van Hof van Twente maar in de gemeenteraad zitten slechts drie leden uit Goor. Op basis van het inwonertal zouden dat er voor een goede afspiegeling acht moeten zijn.
"De Gorenaar voelt zich niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad", stelt Ate Brunnekreef van de Stadsraad Goor. "We hebben als Goor te weinig daadkracht in de raad en onze belangen raken ondergesneeuwd. Met de besluitvorming rond de wijkvoorziening op 't Doesgoor worden we gewoon te kakken gezet."
De Stadsraad Goor heeft de zeven deelnemende politieke partijen opgeroepen bij de kandidaatstelling rekening te houden met de gevoelens in Goor. Maar slechts vier van de 33 kandidaten uit Goor staan op een verkiesbare plaats.  
De Stadsraad roept Gorenaren daarom op om te stemmen op iemand uit hun eigen woonplaats. "Stem tactisch, stem op iemand uit Goor", adviseert Brunnekreef die voor komende donderdag 13 maart een politiek café heeft georganiseerd met de Goorse kandidaat-raadsleden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.