nieuws

OverUIT-tips voor het weekend van 9, 10 en 11 maart

Palthehuis bij kaarslicht
Palthehuis bij kaarslicht © Carlo ter Ellen
De huldiging van Jorien ter Mors in Enschede, een blotevoetendans in Zwolle en opstap met de boswachter in Haarle over De Sallandse Heuvelrug. Dit weekend is er weer veel te doen in Overijssel.

Huldiging Jorien ter Mors Enschede

Vrijdag wordt schaatsster Jorien ter Mors gehuldigd in haar geboorteplaats Enschede. Jorien won deze Olympische Winterspelen in Pyeongchang een bronzen en een gouden medaille. Rond 16.30 uur is de ontvangst op het stadhuis en daarna verschijnt ze op het balkon voor alle fans en mensen die haar willen toejuichen.

Palthe Huis bij Kaarslicht Oldenzaal

Op vrijdag is het Palthe Huis in Oldenzaal te bewonderen bij kaarslicht. Het geeft een uniek kijkje in het leven de 18e eeuw. Carolina, een dame uit de tijd van de Palthes, neemt bezoekers mee op ontdekkingstocht door het huis dat verlicht is met kandelaars en olielampjes. Aan het eind van de rondleiding bezoeken geïnteresseerden de vernieuwde stadspresentatie. De rondleidingen zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur. Wel even aanmelden.

Lezing Almelo

Zaterdagmiddag spreekt Jan Wever over het thema ‘De aarde moet gered worden, maar hoe?’ Iedereen is welkom om mee te praten, denken èn om anders te denken in dit denkerscafé. Thema's die aan bod komen zijn onder andere: fossiele brandstof, voedselketens, bijen en ons voedsel, wat kun je als individu doen en wat moet de overheid doen en wat moet de wereld doen. Wie wil meedenken over hoe de aarde te redden is zaterdag om 15.00 uur welkom in Bibliotheek de Meridaan in Almelo.

EigenWijze-Blotevoetendans Zwolle

Zaterdagavond wordt in Centrum De Enk aan het Assendorperplein in Zwolle de EigenWijzeDans gehouden. Op blote voeten, of zacht dansschoeisel, wordt er op verschillende soorten muziek gedanst. De inloop is om 19.20 uur, gevolgd door een workshop. Vanaf 21.00 uur is er vrij dansen op wereldmuziek, dance en popclassics.

The Eagles Legacy Heeten

Op zaterdag is The Eagles Legacy te zien in Zaal Restaurant Reimink in Heeten met hits van The Eagles.  Hotel California, Desperado, New Kid In Town, Life In The Fast Lane. Ondersteund door sfeerbeelden waant het publiek zich in de tijd waarin de naweeën van de Flowerpower nog voelbaar waren. De zaal open om 20.00 uur.

Wandeling Sprengenberg Haarle

Wandel op zondag mee met de boswachter over de Sprengenberg vlakbij Haarle. Ga mee en ontdek de natuur van dit moment tijdens een mooie wandeling in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De boswachter weet de mooiste plekjes te vinden. Neem een verrekijker mee. Start is bij informatieschuur De Pas in Haarle. De tocht begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Wel even aanmelden. 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.