Van Staa stapt alweer af van het 5-3-2-systeem bij Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles-trainer Jan van Staa stapt alweer af van de speelwijze met vijf verdedigers. Morgenavond in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax speelt de ploeg uit Deventer weer 'gewoon' 4-3-3.

Drie wedstrijden geleden koos Van Staa voor het 5-3-2-systeem, maar dat leidde alleen tegen FC Oss voor een zege. De duels met Almere City en De Graafschap gingen kansloos verloren.


Heel snel terugschakelen

"Als je terugkijkt, dan was dit niet het gewenste resultaat. Niet voor de groep en niet voor de staf. Als je ziet dat het geen succesvol happy end gaat worden, dan is het beste voor deze club en deze groep om heel snel weer terug te schakelen", aldus Van Staa.

Levi Opdam is de verdediger die wordt geofferd. Verder moet middenvelder Thijs Dekker plaats maken voor Sjoerd Overgoor. In de voorste linie ontbreken Sam Hendriks en Bruno Andrade; ze vielen zondag uit in de wedstrijd tegen De Graafschap en zijn nog niet hersteld. Ook Mauro Savastano en Bruno Andrade zijn vanwege blessures nog niet inzetbaar. Reserve-doelman Maarten de Fockert liep maandag met het tweede elftal een hersenschudding op en is er eveneens niet bij. Stans, Werkhoven en Langedijk starten naar verwachting wel in de basis.


Knikkende knieën

Go Ahead Eagles is de nummer vier van onderen en Jong Ajax is de koploper in de Jupiler League. "Maar ook tegen Ajax krijg je altijd kansen", meent Van Staa. "Ze verdienen respect, maar het moet niet zo zijn dat Go Ahead Eagles met knikkende knieën naar Amsterdam gaat. We spelen niet tegen Real Madrid, zo simpel is het ook. Bij Ajax hebben ze hun eigen sores bij het eerste en dat zal misschien ook wel doordruppelen bij Jong Ajax. Maar het is gewoon een goed team, dus het wordt een zware dag."

Het duel is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen via Radio Oost.

Deel dit artikel: