nieuws

Fietstunnel bij kruispunt Bos in Raalte komt er, garandeert gemeente Raalte

Kruispunt Bos
Kruispunt Bos © RTV Oost / Rogier van den Berg
Er was een ingelaste spoedvergadering voor nodig, maar uiteindelijk geloven alle politieke partijen dat het wel goedkomt met de nieuwe fietsverbinding bij de aanpak van de N35 bij kruispunt Bos. Een aantal partijen was bang dat de fietstunnel zou vervallen als de kosten hoger uitvallen.
Het spoeddebat was aangevraagd door Burgerbelangen. De partij was bang dat de geplande fietstunnel als eerste zou sneuvelen zodra het budget overschreden zou worden. Burgerbelangen wilde het besluit hierover liefst overlaten aan de nieuwe raad, na de verkiezingen.

Moties ingetrokken

De raad debatteerde donderdagavond uren over een aantal kritische moties van Burgerbelangen over de uitvoering van de N35, maar uiteindelijk werden ze niet eens in stemming gebracht. Het bestuursakkoord van de gemeente kan daarmee ongewijzigd worden uitgevoerd.
Wethouder Wagenmans garandeerde de raad dat de kosten voor de fietstunnel, zo'n twee miljoen euro, worden gedragen door de gemeente en de provincie, en dat eventuele overschrijding van het totale budget daar niks aan verandert.

50 miljoen euro

De totale aanpak van de N35 en N348 ter hoogte van Raalte kost zo'n 50 miljoen euro. De gemeente Raalte betaalt 4 miljoen euro mee. Volgens wethouder Wagenmans ligt er voor dat geld een uitstekend plan dat de doorstroming en de veiligheid ten goede komt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.