nieuws

Bertina Mulder stelt ethische vragen over reizen naar Mars

Dit jaar zou voor het eerst een raket van het bedrijf SpaceX op Mars landen maar die missie heeft vertraging opgelopen. Het wordt nu waarschijnlijk pas in 2020. Het zijn missies die permanente bewoning op Mars moeten voorbereiden. 
Bertina Mulder schreef een psychologische thriller over de eerste bemande ruimtereis naar Mars: De Rode Magneet. 

Ethische vragen

In het verhaal spelen de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de reis naar Mars een hoofdrol. Daarbij komen verschillende vragen aan de orde. Waarom trekt Mars ons zo aan? Welke belangen spelen er mee? Mogen we zomaar een andere planeet koloniseren?

Van wie is Mars?

Het onderwerp is enorm fascinerend. Iedereen lijkt het normaal te vinden dat ‘we’ daar op termijn een stad hebben, maar er zitten zoveel kanten aan die nog maar weinig belicht worden. Onder welke wet vallen ze daar straks of zijn ze autonoom? Van wie zijn de bodemschatten? Wie het eerst komt, het eerst maalt? Wat betekent het als er kinderen geboren worden die de aarde nooit zullen zien? 
Bertina Mulder wilde geen 'starwars'-achtige actiethriller schrijven, maar juist de psychologische, fysieke, ethische, politieke, financiële en milieutechnische aspect een rol geven.
Zondag 11 maart in Hoogtij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.