Verdachte fatale schietpartij Holtheme langer achter de tralies

De 28-jarige man, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Holtheme begin deze week, blijft langer achter de tralies. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel vanmiddag bepaald.

Het voorarrest werd vandaag met veertien dagen verlengd. Bovendien werd bepaald dat de verdachte in zogeheten beperking zit, wat inhoudt dat hij slechts heel beperkt contact met de buitenwereld mag hebben.

Politiebureau beschoten
De zaak baarde vooral opzien vanwege de manier waarop de 28-jarige verdachte de aandacht op zich vestigde. Hij beschoot namelijk zondagavond het politiebureau in zijn woonplaats Coevorden, waarna hij bij zijn aanhouding verklaarde dat er eerder op de avond een schietpartij was geweest bij de Overijsselse buurtschap Holtheme.


Agenten stuitten vervolgens op een zwaargewonde man, die in de berm naast een auto lag. Dit slachtoffer overleed ter plaatse. Het slachtoffer bleek door meerdere kogels geraakt.


Onder invloed
Op het moment dat de verdachte het vuur op het politiebureau opende verkeerde hij onder invloed, zo verklaarde burgemeester Bert Bouwmeester naderhand. Onbekend is echter nog of de schutter onder invloed verkeerde van drank of andere geestverruimende middelen.


Overigens kenden de verdachte en het slachtoffer elkaar. De doodgeschoten man zou familie zijn van de eigenaar van een eethuis in Coevorden, waar de schutter regelmatig een hapje kwam eten. De twee zouden bevriend met elkaar zijn geraakt. Onduidelijk is echter waarover ze ruzie kregen.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg Gramsbergen Holtheme Nieuws
Deel dit artikel: