nieuws

D66 Hardenberg vat verkiezingsprogramma samen in zes illustraties

D66 in Hardenberg zet de komende weken illustraties in om de gunst van de kiezer te winnen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens raadslid Jacco Rodermond lezen alleen de echt geïnteresseerden en de raadsleden zelf de hele verkiezingsprogramma's. Illustraties die aangeven waar de partij staat op het gebied van een aantal onderwerpen werkt veel beter, verwacht hij.
Het politieke geluid wordt duidelijk gemaakt met zes tekeningen over steeds een ander thema. Zo zijn er stellingen over leefbaarheid in de buurt, de zorg voor ouderen, jeugdzorg, duurzaamheid en economie.

Idee komt van CDA Emmen

De eerlijkheid gebied Rodermond te zeggen dat hij de illustraties niet zelf heeft bedacht. Het idee heeft hij 'geïmporteerd' uit Drenthe, van het CDA in Emmen. Die partij vroeg het raadslid of hij iemand wist die het programma kon illustreren.
Uiteindelijk heeft het CDA Emmen het idee laten liggen, maar heeft D66 Hardenberg de illustraties dus wèl opgepakt, zij het met andere oplossingen voor de thema's dan het CDA in Emmen.

'Taalarm gebied'

Jacco Rodermond verwacht dat de illustraties de standpunten van zijn partij aan een breed publiek duidelijk maken. Er blijft wel wat tekst op de kaarten staan, maar toch veel minder dan in een verkiezingsprogramma. "Dit is toch een wat taalarm gebied", zegt Rodermond. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.