nieuws

Meine Fernhout: "Het complete college van Hardenberg verdwijnt, maar wat krijgen we daarvoor terug?"

Nog amper twee weken en dan mogen inwoners van Hardenberg naar de stembus. Volgens Meine Fernhout, voorzitter Plaatselijk Belang Dedemsvaart, is die uitslag nog best spannend. Burgemeester Snijders blijft als enige zitten van het huidige College van B en W. "We kunnen terugkijken op een raadsperiode met continue kwaliteit van bestuur, het complete college verdwijnt nu, dat betekent dat we nieuwe wethouders krijgen en dat is best wel spannend voor de inwoners."
Fernhout blikt tevreden terug op de afgelopen jaren, toch zorgde de herindeling in 2001 van de voormalige gemeenten Hardenberg, Avereest en Gramsbergen wel voor wat problemen. "De herindeling gaf eerst nog wel wat kiespijn links en rechts, maar nu zijn we over het algemeen erg tevreden."

Meer invloed

Volgens Fernhout is er nog wel het één en ander te verbeteren in de gemeente op het gebied van burgerparticipatie. "De burger wil meer meepraten over het beleid in de gemeente." Fernhout heeft goede hoop voor de toekomst. "Er worden nu al stappen in de goede richting genomen, onlangs hebben we met alle kernen een convenant getekend wat betreft inspraak op het gebied van huisvesting." 

Kernen

De gemeente Hardenberg is één van de grootste plattelandsgemeenten en bestaat uit 29 kernen. De betrokkenheid van de inwoners bij de gemeente is groot, maar de kernen pleiten ook voor een stukje zelfstandigheid. "We willen aan de ene kant graag bij die grote gemeenschap horen en aan de andere kant willen we die zelfstandigheid bewaren." 

Duurzaamheid

"Duurzaamheid is een speerpunt voor de gemeente Hardenberg, iedereen wil een duurzame gemeente, maar niemand wil een windmolen in zijn achtertuin." Er was veel weerstand tegen het plaatsen van windmolens in Hardenberg, maar nu lijken ze er toch echt te komen. "We krijgen een aantal windmolens tussen Dedemsvaart en Ommen, dat is een goed eerste stap."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.