Hoe is het om te werken in de zorg? Ervaar het in pop-up winkel in Hardenberg

Het is de week van de Zorg en Welzijn. In Hardenberg aan de Voorstraat 55a is daarom een pop-up winkel ingericht om te ervaren en te horen hoe het is om te werken in deze sector.

Van rolstoel rijden tot het meten van je bloeddruk en van knuffelen met een robot tot ervaren hoe het is om blind te zijn: alles halen Hardenbergse zorg- en welzijnsinstellingen en het Alfa-college uit de kast om mensen een helder beeld van de zorgsector te geven.

Daarnaast zijn er verschillende standjes opgesteld waar zorginstanties tekst en uitleg geven over hun werk. 

Waarom wordt dit evenement georganiseerd?

Al lange tijd is bekend dat er een groot tekort is aan werkenden in de zorg. "Dat komt door de vergrijzing: veel personeel gaat met pensioen. En veel afgestudeerden zijn niet direct inzetbaar", vertelt Gerda Kappert, docent Zorg en Welzijn en medeorganisator van de pop-up winkel.

"Dat was in het kader van de Week van Zorg en Welzijn de reden om dit evenement te organiseren."

Werken in de zorg is leuk

"De zorg is niet altijd even positief in het nieuws geweest. Dat is jammer, want werken in deze branche is gewoon ontzettend leuk", vertelt Kappert. "We hopen dat mensen dat inzien als ze langskomen in onze winkel."

Programma

De hele week vinden er nog lezingen, workshops en andere activiteiten plaats in de winkel. Deze is nog tot en met zondag elke dag van 09.00 tot 18.00 geopend.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg Vechtdal Zorg Nieuws
Deel dit artikel: