nieuws

Leefbaarheid kleine kernen moet op de politieke agenda

Eén van de problemen bij de 29 kleinere kernen rondom Hardenberg is het verdwijnen van lokale ondernemers. Daardoor lijken sommige delen op spookstadjes. Dorpen die met overkoepelende plannen komen, kunnen de leefbaarheid verbeteren.
Dat is wat Annie Kelder van de lokale partij Opkoers.nu uit Hardenberg de komende periode op hoopt. "Dat dorpen met plannen komen waar bijvoorbeeld zorg en horeca aan elkaar gekoppeld wordt, zodat de politiek de kleine kernen meer leven in kunnen blazen." 

Dorpshuis

Het dorpshuis van Kloosterhaar vervult een belangrijke rol. "Wij bieden alle verenigingen en clubs een ruimte om samen te komen," legt Riekele Bron uit. Als voorzitter van het bestuur is hij afhankelijk van vrijwilligers om het dorpshuis in stand te kunnen houden. Hij hoopt op meer betrokkenheid vanuit de politiek.
De gemeente heeft in het verleden wel subsidie verleend voor het opknappen van het pand. "Maar daarna heeft de lokale politiek geen interesse meer getoond in wat hier eigenlijk gebeurt. Dat vind ik jammer." 

Plannen

Kelder legt de verantwoordelijkheid van het contact tussen de politiek en de kleine kernen bij de dorpsbewoners zelf. "Als er geen plannen binnenkomen bij de gemeente, kunnen wij als politiek ook weinig doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.