nieuws

Heracles Almelo wint streekderby en vergroot zorgen FC Twente

De Twentse derby is een prooi geworden voor Heracles Almelo. In het Polman Stadion wist de formatie van John Stegeman FC Twente met 2-1 te verslaan en daardoor wordt het voor de ploeg uit Enschede een helse klus om de nacompetitie of rechtstreekse degradatie te ontlopen.
De Almeloërs beten het spits af en openden het bal met een vrije trap van Kuwas, die maar net naast het doel van Drommel zeilde. Beide ploegen vochten in de eerste helft voor iedere meter en de spanning was zowel bij Heracles als bij Twente zichtbaar. Dat kwam het spel niet ten goede want tot grote kansen leidde dat niet. Vermeij kwam na een steekpass van Monteiro niet tot een schot en aan de overkant moest Castro handelend optreden bij een afstandsschot van Maher. Vlak voor rust kregen de bezoekers nog een mogelijkheid via Boere, maar de spits schoot over.

Tighadouini

Aan het begin van de tweede helft was het Twente dat op voorsprong kwam. Na een snelle uitbraak bediende Holla de geheel vrijstaande Tighadouini, die koel bleef en de 0-1 binnen schoot.

Heracles stelt orde op zaken

Lang konden de Enschedeërs niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten later was het weer gelijk. Na een vlijmscherpe pass van Kuwas wist Baas Peterson te vinden en via Drommel tikte de Zweed de 1-1 binnen. Heracles rook bloed en kwam snel na de gelijkmaker op een 2-1 voorsprong. Pröpper kopte een hoekschop tegendraads in en op de doellijn kopte Maher de bal via de lat in eigen doel.  Twente kreeg daarna via Jensen en El Hamdaoui nog kansen op de gelijkmaker, maar die vielen niet en daardoor wint Heracles Almelo de Twentse derby.

Heracles Almelo - FC Twente 2-1

0-1 Tighadouini (50)
1-1 Peterson (57)
2-1 Maher (eigen doelpunt/63)
Arbiter: Blom
Geel: Maher, Van Ooijen, Cuevas, Monteiro, Van der Lely, Wuytens
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Van de Berg/89), Droste (Wuytens/64), Pröpper, Baas; Jakubiak, Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Gladon/80), Peterson.
FC Twente: Drommel; Van der Lely, Bijen, Lam, Cuevas; Maher, F. Jensen, Holla; Maria, Boere (Hooiveld/81), Tighadouini (El Hamdaoui/72).
Bekijk de statistieken van Heracles Almelo en FC Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.