nieuws

Goed nieuws: jonge helden zorgen voor een blijer, mooier en schoner Overijssel

Jonge helden in ons goednieuwsoverzicht van deze week
Jonge helden in ons goednieuwsoverzicht van deze week © RTV Oost
Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel. In ons goednieuwsoverzicht hebben we de mooiste berichten van de afgelopen week een rij gezet. Deze keer zijn het vooral jonge helden die Overijssel iets mooier maken. Daar kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen!
Haar kaarten lagen nog maar net een paar dagen in de winkel, maar nu al moet ze bij laten drukken. De Twentse spreukenkaarten van Laura Evers (24) uit Enschede zijn amper aan te slepen. 
Voor iedere gelegenheid heeft ze intussen een of meerdere spreuken: geboorte, verjaardagen, ziekte. Met name A-j oaler wordt wo-j wel wiezer, moar niet altied verstandiger blijkt populair. Heb jij al een kaartje in huis?

Paard Zoekt Baas

Twee jaar geleden begon ze haar ‘datingbureau’ Paard Zoekt Baas. Het aanbod is intussen dusdanig dat Calijn ten Napel (18) uit Enschede deze week een tweede stal heeft geopend. Paard Zoekt Baas heet de opvang, waar paarden worden opgevangen die verwaarloosd of mishandeld zijn.
"Maar er zijn ook paarden bij waarvan de rechtmatige eigenaar afstand heeft gedaan." Dierenliefhebbers uit het hele land staan inmiddels te trappelen om de paarden een liefdevol dak boven het hoofd te bieden.

Opruimheld

Heel De Lutte kent hem als de jonge opruimheld: de 9-jarige Sam Mollink. Hij trekt er wekelijks met zijn skelter op uit om samen met broertje Gijs (6) en opa Jan zwerfvuil op te ruimen.
En alsof dat nog niet genoeg is, is hij druk met de voorbereidingen om samen met dorpsgenoten heel De Lutte weer schoon te maken. Sam ergert zich namelijk groen en geel aan mensen die afval laten rondslingeren. Daar zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.