Extra audities nodig voor theaterproductie over 150 jaar Stork

Het aantal mensen dat mee wil spelen in de theaterproductie Stork! is zo groot, dat er extra audities moeten worden ingelast. Stork! spreekt niet alleen jong theatertalent aan, maar ook oud-werknemers en familie.

Dion Vreeling uit Almelo studeert podiumacademie en acteur aan het ROC van Twente. Een van zijn docenten maakte hem attent op de audities voor Stork!.

"Niet zenuwachtig"

In eerste instantie verliep zijn auditie niet zo goed: "Ik was helemaal niet zenuwachtig, daardoor ontbrak de spanning", zegt Vreeling. Nadat assistent-regisseur Werner Welslau hem streng toesprak, toonde Vreeling waar zijn talent ligt.

Welslau is tevreden over het niveau van de kandidaten. "Dat gaat elk jaar omhoog". Want Stork! staat in de traditie van Van Katoen en Nu en Het Verzet Kraakt, dat veel streekgenoten aansprak. Veel acteurs die daarin een rol hadden, doen ook voor Stork! auditie.

De eerste audities voor het ensemble waren dit weekend. Vanaf 25 juli zijn de repetities. De voorstellingen van Stork! zijn in augustus en september.

Meer over dit onderwerp:
Stork cultuur theater Nieuws
Deel dit artikel: