nieuws

Vragenlijst van supporters aan FC Twente: inkijkje in het hoofd van de fan

De Grolsch Veste (stadion FC Twente) in Enschede
De Grolsch Veste (stadion FC Twente) in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Wat gaat er om in de hoofden van supporters van FC Twente? De club is in nood. Degradatie naar de Jupiler League dreigt. Supporters van de club willen graag weten waar ze aan toe zijn.  Een groep supporters heeft een vragenlijst opgesteld, gericht aan de Raad van Commissarissen, directie, technische staf en stichtingsbestuur van FC Twente.
En dat levert een mooi inkijkje op in de gedachtewereld van de bezorgde FC Twente supporter. Vragen over degradatie en de gevolgen daarvan passeren de revue, vragen over de speelstijl van FC Twente en de scouting. Maar ook over het opleidingsniveau van commercieel en technisch directeur Jan van Halst.

Welke ervaring heeft Jan van Halst?

"Als directeur van een groot bedrijf heeft u vele verantwoordelijkheden, werkt met een begroting van dertig miljoen", stelt een supporter. "Welke opleiding heeft u genoten die u geschikt maakt voor uw rol als statutair directeur? En welke relevante ervaring heeft u?" Een kritische noot aan het adres van Jan van Halst, die samen met operationeel en financieel directeur de meeste vragen op zich af krijgt gevuurd. 
Een andere supporter wil van Velderman weten hoeveel onderhandelingen er met spelers zijn geweest voor de transferdeadline afgelopen zomer. Oud-trainer René Hake sprak in een interview over een mislukte transferzomer, waarbij volgens Hake onderhandelingen stuk liepen op tienduizenden euro's. Relatief kleine bedragen dus. 

Hoe slecht was de transferzomer?

Een supporter wil van Van Halst weten of de spelers die afgelopen zomer zijn aangetrokken wel voldoende zijn bekeken door mensen van de club. "Ik heb de indruk dat veel spelers zijn aangetrokken zonder analyse vooraf", stelt de supporter. "En waarom krijgt een 'twijfelgeval' uit Oostenrijk bij FC Twente een vierjarig contract", vraagt hij, doelend op Marko Kvasina. Een spits die dit seizoen slechts dertien keer in actie kwam. 
Vragen zijn er ook voor trainer Gertjan Verbeek. "De selectie lijkt niet te beseffen hoe slecht we er voor staan", claimt een supporter die van de trainer wil weten wat er wordt gedaan aan teambuilding en motivatietrainingen. En aan van Halst: "in het beleidsplan wordt gesproken over het het herstellen van de herkenbare speelstijl van FC Twente. Waarom wordt er dan al maanden niet gevoetbald op een manier die daar op lijkt?"

Wanneer willen de supporters antwoord?

De bezorgde supporters willen binnen twee tot vier weken antwoord van directie, Raad van Commissarissen, stichtingsbestuur en technische staf op hun vragen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.